Middagsmeny
Viltinspirerad meny med smaker från skogen
Vår hyllade viltinspirerade meny erbjuder omsorgsfullt tillagad mat på de bästa svenska råvarorna, alltid med vår egen unika touch. Här hittar du allt från älg, ren och hjort till klassisk svensk husmanskost och tidlösa rätter som Biff Rydberg.


SETMENYER/ SET MENUS
KLASSISK MENY FISK / CLASSIC MENU FISH
555 kr kr
Handskalade räkor, majonnäs, färsk dill, smaksatt med pepparrot, smörstekt bröd, sallad,
citron, rödlök och toppad med Kalixlöjrom.
Butter-fried bread topped with a creamy mixture of fresh shrimp, mayonnaise, dill, and a
hint of horseradish. Garnished with red onion, lemon, salad, and Kalix vendace roeVarmrätt / Main Course
Laxfilé / Salmon Filet 555
Serveras med hollandaisesås, broccolisparris och dillslungad potatis.
Served with hollandaise sauce, broccolini, and dill potatoes.Dessert / Desserts
Ardbeg
Whiskyspetsad mocca- och chokladglass.
Serveras med kolaknäckcrème, rostad pistage och mandel.
Whisky-laced mocha and chocolate ice cream.
Served with caramel toffee crème, roasted pistachios, and almonds.
KLASSISK MENY KÖTT / CLASSIC MENU MEAT
MEAT MENU 695 kr
Förrätt / Starter
Toast Skagen.
Handskalade räkor, majonnäs, färsk dill, smaksatt med pepparrot, smörstekt bröd, sallad,
citron, rödlök och toppad med Kalixlöjrom.
Butter-fried bread topped with a creamy mixture of fresh shrimp, mayonnaise, dill, and a
hint of horseradish. Garnished with red onion, lemon, salad, and Kalix vendace roeSvensk Oxfilé / Swedish Beef Tenderloin 695
Serveras med potatisgratäng, cocktailtomater, sockerärtor och grönpepparsås.
Served with potato gratin, cocktail tomatoes, sugar snap peas, and green pepper sauce.
Dessert / Desserts
Ardbeg
Whiskyspetsad mocca- och chokladglass.
Serveras med kolaknäckcrème, rostad pistage och mandel.
Whisky-laced mocha and chocolate ice cream.
Served with caramel toffee crème, roasted pistachios, and almonds.
NORRLANDS
780 kr
Förrätt / Starter
Råbiff på Hjort / Venison Tartare
Serveras med dijonaise, brynt smör, picklad fänkål och rostad lök.
Served with dijonnaise, browned butter, pickled fennel, and crispy onions.
Renytterfilé / Reindeer Sirloin
Serveras med smörig bärsås, lila blomkål, potatisstomp smaksatt med Västerbottenost och
toppad med friterad lök
Served with buttery berry sauce, purple cauliflower,
potato mash flavoured with Västerbotten cheese, topped with crispy onions.
Dessert / Dessert
Hjortron / Cloudberry
Serveras med brynt smör-glass
Served with browned butter ice cream.
Förrätter
Vit Sparris / White Asparagus
195 kr
Serveras med hollandaisesås och knaprig kryddkorv.
Served with hollandaise sauce and crispy spiced sausage.
Silltallrik/ Swedish Herring
195 kr
Senap och whisky, krämig dill, morot och rödlök.
Serveras med Ardbegsmör, knäckebröd, Västerbottenost samt potatis.
Mustard and whisky, creamy dill, carrot and red onion.
Served with Ardbeg butter, crispbread, Västerbotten cheese, and potato.
Toast Skagen
195 kr
Handskalade räkor, majonnäs, färsk dill, smaksatt med pepparrot, smörstekt bröd, sallad,
citron, rödlök och toppad med Kalixlöjrom.
Butter-fried bread topped with a creamy mixture of fresh shrimp, mayonnaise, dill, and a
hint of horseradish. Garnished with red onion, lemon, salad, and Kalix vendace roe.
Råbiff på Hjort / Venison Tartare
1⁄2 215 1/1 315 kr
Serveras med dijonaise, brynt smör, picklad fänkål och rostad purjolök.
Served with dijonnaise, browned butter, pickled fennel and, crispy leek.
½ 215 | Full 315 (with French fries)
Tre Svenska Delikatesser / Three Swedish Delicacies
225 kr
Kammussla på jordärtskockskräm.
Gravad lax med picklad fänkål.
Hjortcarpaccio på ostflarn.
Scallop on Jerusalem artichoke cream.
Cured salmon with pickled fennel.
Venison carpaccio on a cheese pastry.
Ost och chark/ Cheese and Charcuterie platter
1/2 185 1/1 235 kr
Parmaskinka, salami Ventricina, Cambozola & Cheddar
Serveras med Noccellaraoliver och rökig hjortronmarmelad.
Proscuitto di Parma, Ventricina salami, Cambozola & Cheddar.
Served with Nocellara olives and smoky cloudberry marmalade.


Varmrätter
Laxfilé / Salmon Fillet
295 kr
Serveras med Hollandaisesås, broccolisparris och dillslungad potatis.
Served with hollandaise sauce, broccolini, and dill potatoes.
Fisk & Skaldjur / Fish & Seafood Stew
335 kr
Tomatbaserad gryta med torskrygg, röding, rödräka, blåmusslor och kokt potatis.
Tomato-based broth with cod loin, Arctic char, red shrimp, blue mussels, and boiled
Vegetarisk Aubergine Schnitzel / Vegetarian Aubergine Schnitzel
265 kr
Serveras med tomatsås och rostad potatis toppad med Västerbottenost.
Served with tomato sauce and roasted potatoes topped with Västerbotten cheese.
Vegetarisk
Vegetarisk burgare/ Vegetarian burger
255 kr
Rökig dressing, silverlök, bifftomater, cheddardipp och pommes frites.
Smoky dressing, silver onion, beef tomatoes, cheddar dip, and French fries.
Vegetarisk
Högrevsburgare / Beef Burger
255 kr
Rökig dressing, silverlök, bifftomater, cheddardipp och pommes frites.
Smoky dressing, silver onion, beef tomatoes, cheddar dip, and French fries.
Viltköttbullar/ Game meatballs
285 kr
Gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatispuré.
Served with cream sauce, lingonberry relish, pickled cucumber and potato purée.
Rydberg på Oxfilé eller Hjort/ Rydberg with filet of beef or deer
395 kr
En klassiker i vår tappning.
Tärnat kött sprayad med Ardbeg Ten
Ölbräserad smålök och en senapskräm smaksatt med Ardbeg Ten
Our version of this classic Swedish dish. Diced deer drizzled with Ardbeg Ten
Beer braised baby onions and a mustard cream flavoured with Ardbeg Ten
Svensk Oxfilé/ Swedish filet of beef
445 kr
Serveras med potatisgratäng, cocktailtomater, sockerärtor samt grönpepparsås.
Served with Potato gratin, cocktail tomatoes, sugar snaps and a green pepper sauce.
Ankbröst / Duck Breast
335 kr
Serveras med Old Fashioned-sås, friterad persilja och potatis- och rotfruktsterrin
Served with Old Fashioned sauce, crispy leek, and a potato and root vegetable terrine.
Grillad Hjort / Grilled Venison
445 kr
Serveras med jordärtskockskräm, rödvinssky och friterad potatisgratäng.
Served with Jerusalem artichoke cream, red wine sauce, and crispy potato gratin.
Renytterfilé/ Reindeer Tenderloin
520 kr
Serveras med smörig bärsås, lila blomkål,
potatisstomp smaksatt med Västerbottenost och rostad purjolök
Served with buttery berry sauce, purple cauliflower,
potato mash flavoured with Västerbotten cheese and topped with crispy leek
Köttbricka/ Meat Tray (2people)
1195 kr
Anka, Hjort & Renytterfilé
Serveras med lila blomkål, rostad purjolök, Old Fashioned- sås och smörig bärsås,
samt potatisstomp smaksatt med västerbottenost och friterad potatisgratäng.
Duck breast, Venison, & Reindeer Sirloin.
With purple cauliflower, crispy leek, old fashioned sauce, and buttery berry sauce.
Potato mash flavoured with Västerbotten cheese, crispy potato gratin.


Desserter
Ardbeg
125 kr
Whiskyspetsad mocca- och chokladglass
Serveras med kolaknäckcrème, rostad pistage och mandel
Whisky-laced mocha and chocolate ice cream.
Served with caramel toffee crème, roasted pistachios and almonds
Hjortron / Cloudberry
115 kr
Serveras med brynt smör-glass
Served with browned butter ice cream.
Creme Brûlée
115 kr
Nybakad bärpaj / Newbaked berry pie
115 kr
Serveras med vaniljcrème
Served with vanilla crème
Dessert combo
125 kr
En tryffel, en Ardbeg ten och en bryggkaffe
One truffle, one Ardbeg ten and one coffee
Ostar/ cheese tray
95 kr