Evenemang

Single Pot Still Irish Whiskey och Irland med Olof Noreus, på Ardbeg Embassy.

Single Pot Still Irish Whiskey och Irland med Olof Noreus, på Ardbeg Embassy.

Det hör inte till vanligheterna med en provning där samtliga buteljeringar tillhör den lite fylligare, mer traditionella och unikt irländska whiskeyfamiljen Single Pot Still Irish Whiskey.

En unik provning med flera buteljeringar som inte är tillgängliga i Sverige samt den Sverige-exklusiva Single Cask-buteljeringen från Redbreast som släpptes tidigare i vinter.

Provningsledare denna kväll är för oss välbekanta Olof Noreus, Senior Whisky Brand Ambassador på Pernod Ricard Sweden som lett flera uppskattade provningar hos oss på Ardbeg Embassy genom åren.
Det irländska temat ligger honom varmt om hjärtat då han bott flera år i Dublin, har familj där och tillbringar mycket tid på ön varje år.

Irländsk whiskey har fantastisk historia, från whiskeyns födelse till enorm framgång och världsdominans som följdes av flera kriser vilket gjorde att landets whiskeyindustri var nära att gå i graven helt. Detta följdes av några viktiga händelser som styrde om skutan i rätt riktning och nu är det den whiskeykategori som växer snabbast i världen med fler och fler spännande buteljeringar och massor av nya destillerier. Olof ger en inblick i allt detta, vi pratar om irländsk whiskeytradition och stil, och framförallt Single Pot Still whiskeyn. Fortfarande ganska okänd även bland whiskyintresserade och en tradition som har pånyttfötts med flera fantastiska buteljeringar. Olof ger massor av restips och rekommendationer av allt från favoritbuteljeringar, klassiska pubar, vandringar och olika besöksmål.

Kvällens uppställning som till 100% består av Single Pot Still Irish Whiskey och där flera av buteljeringar inte är tillgängliga i Sverige:

  1. Green Spot 40%
  2. Yellow Spot 46%
  3. Redbreast 12 YO 40%
  4. Method & Madness Single Pot Still Wild Cherry Wood Finish 46%
  5. Powers John’s Lane 12 YO 46%
  6. Redbreast 15 YO 46%
  7. Redbreast 16 YO Single Cask Exclusively Bottled for Sweden 57.9%

Pris: 595:- för 7 sorter inkl. en varmrätt efter provningen.

Anmälan: chabbe@ardbegembassy.

Betalning sker via swish till 123 331 8821 efter bekräftad plats.

Arrangör: Ardbeg Embassy i samarbete med Pernod Ricard
Plats: Ardbeg Embassy Västerlånggatan 68
Datum:
Tid:
Pris: 595 kr