Evenemang

Whiskyprovning med Kilchoman

Whiskyprovning med Kilchoman

Kilchoman on Tour

Det fascinerande Islay-destilleriet Kilchoman är ute på Europa-turné – Kilchoman Truck Tour 2024. Under en månad tuffar de runt i Europa. Måndagen den 22 april kommer de till oss.

Med sig i sin whisky-pickup har de sina klassiker Machir Bay och Sanaig, men också nyheter som ännu inte börjat säljas i Sverige (varav en fortfarande är i utvecklingsstadiet) samt 16-åringen som är destilleriets äldsta buteljering någonsin.

När Anthony Wills drog i gång sitt småskaliga gårdsdestilleri 2002 skrev lokaltidningen The ileach att det var ”det roligaste som hänt på Islay på 124 år”. Kilchoman kom att inleda en våg av mindre hantverksdestillerier och inspirera många att följa efter. I dag är Kilchoman ett mycket framgångsrikt ”selfmade-destilleri” som gör en klassisk och hyllad Islaywhisky där hela processen från odling till buteljering sker på Rockside Farm, på Islays västkust.

Vi gläds åt att Kilchoman Truck Tour 2024 kommer till oss. Skynda dig att boka plats och häng med på en resa genom rök och torv tillsammans med provningsledarna George Wills från ägarfamiljen och Brand Manager Catherine MacMillan.

Vi provar:

  • Kilchoman Machir Bay, 46%
  • Kilchoman Sanaig, 46%
  • Kilchoman Loch Gorm Sherry Cask Matured, Limited Edition 2024
  • Kilchoman 16 Years Old, 50%
  • Kilchoman Batch Strength, 57%

När:                  Måndag den 22 april, kl. 18:00 (vi startar med middag denna kväll och kör provningen ca kl 19:00)

Var:                  Ardbeg Embassy

Pris:                  595 kronor inklusive en varmrätt

Anmälan:        chabbe@ardbegembassy.se

Arrangör: Ardbeg Embassy i samarbete med Symposion
Plats: Ardbeg Embassy Stockholm!
Datum:
Tid:
Pris: 595 kr