Evenemang

Whiskyprovning med Svensk Eldvatten

Den 29:e september är det dags för ännu en whiskyprovning!

Då får vi besök av Svenska Eldvatten, välkänd Göteborgsbaserad oberoende buteljerare av whisky och annan ädelsprit!

Sen starten 2011 har dom släppt hela 118 buteljeringar single cask whisky, varav merparten från namnkunniga skotska destillerier.

Svenska Eldvattens ledstjärna är att buteljera whisky som är ovanligt bra och har en spännande karaktär i förhållande till vad ett visst destilleri brukar producera.

Under provningen kommer vi njuta en komplett uppsättning (om sex buteljer) av serien ”Eldvatten 10th Anniversary”. En serie som uppmärksammar att det i maj 2021 var 10 år sedan Svenska Eldvatten släppte sin första whisky på Systembolaget.

Provningen kommer genomföras halvblint; exakt vad som döljer sig i respektive glas får vi reda på kontinuerligt under provningens gång. Den som önskar kan naturligtvis googla vilka whisky som ingår i serien, men för dom som såhär i förväg endast vill veta något litet rör det sig om enbart single cask på fatstyrka, rökt såväl som orökt, ett åldersspann på 9-20 år, och bourbonlagrat, sherrylagrat, samt vinlagrat.

Samuel Lindlöf håller i provningen. Sedan Oktober 2019 är han Svenska Eldvattens provningsledare i Stockholmsregionen. Aktiv som provningsledare är han sedan 2011. Såhär skriver Svenska Eldvatten om Samuel:

”Samuel Lindlöf känner många igen från både Edrington och Agitator och han lägger nu även till Svenska Eldvatten till sin redan breda repertoar. Driver även den internationellt kända bloggen SamuelWhisky”.

Onsdag 29:e september kl 18:00

Datum: onsdag 29: september
Plats: Ardbeg Embassy i Gamla stan
Tid: 18:00
Pris: 750 kr inkl en varmrätt.
Anmälan: chabbe@ardbegembassy.se
Betalning sker efter bekräftad plats via swish till: 123 331 8821 Roy i Uppland Ab/Ardbeg Embassy.

Arrangör: Ardbeg Embassy och Svensk Eldvatten
Plats: Ardbeg Embassy Västerlånggatan 68
Datum:
Tid:
Pris: 750 kr inkl en varmrätt. kr