Evenemang

Whiskyprovning Med The Scotch Malt Whisky Society

Whiskyprovning Med The Scotch Malt Whisky Society

Välkommen till En Odyssé i Smaker: En Hemlighetsfull Vertikalprovning med faten i focus

🥃 Ärade whiskykännare och äventyrssökare,

När skymningens skuggor draperar sig över Stockholms takåsar, förvandlas Ardbeg Embassy till en portal till en värld där tid och smak sammanflätas på ett magiskt vis.

Den 21 mars kl. 18:00 är du inbjuden att stiga in i denna värld, en afton tillägnad den mystiska och legendariska ”Nr 46”.

Denna sällsynta resa genom tid och smak kommer att avtäcka det okända, där varje flaska är ett nyckelhål till en förgången era, en hemlighet bevarad i ek och malt. Från hjärtat av Speyside, där flodens viskningar och dalens kärlek smeker varje droppe, kommer vi att utforska fem exceptionella uttryck från det nästan mytiska destilleriet ”Nr 46”.

No 1: En söt symfoni av plommon, gyllene sirap och flamenco-trampade trägolv väntar, där varje sip är en berättelse vävd av trä, läder och tiden själv. Följ med på en resa genom en värld där brunt socker möter fikonmarmelad och kanderad apelsin dansar med kryddnejlika.

No 2: En förtrollande mix av bränt apelsinskal och torkade aprikoser som sammansmälter med toner av gammaldags cocktails och sockrade mandlar. Denna kreation är en hyllning till julens kryddor och frukternas saftighet, inramad av ekens styrka.

No 3: En utforskning av det rika och magra, där nytt läder och ljunghonung leder dig till en fruktig oas av exotiska toner och citruszest. Varje smak är en upptäckt, en spelning där naturens palett avslöjar sig i all sin prakt.

No 4: En uppfriskande doft av parfym och sockerkaka inbjuder till en fest för sinnena, där wasabi och chili tar första dansen följt av stenfrukter och gröna äpplen. Denna flaska är en lovsång till natten, en dans till gryningens första ljus.

No 5: En kraftfull introduktion till nytt läder och skokräm som mjuknar till en rikedom av smörstekt bröd och flytande honung. Denna resa är en balansakt mellan jordnära toner och den söta förförelsen av vaniljkola och Victoria sockerkaka.

Denna afton är mer än en provning; det är en ceremoni där varje glas är en hyllning till det förgångna och en toast för framtiden.
På Ardbeg Embassy blir du inte bara en deltagare i denna saga – du blir en del av legenden.

Platserna är begränsade. Boka din plats nu och säkra din biljett till denna enastående resa genom smaker och tider.

Ditt äventyr väntar,

Pris: 500kr för SMWS-medlemmar, 550kr för icke medlemmar.

Efter provningen ingår det en varmrätt i priset.
I priset ingår fem utvalda drams.
Anmäl dig direkt till Ardbeg Embassy chabbe@ardbegembassy.se
Vad är SMWS? 🥃
The Scotch Malt Whisky Society (SMWS) köper mängder av whiskyfat från en massa olika destillerier och buteljerar själva när de tycker drycken är mogen. Detta ger att flaskorna som släpps nästan alltid är Single Cask och Cask Strength
Arrangör: Ardbeg Embassy i samarbete med Scotch Malt Whisky Society (SMWS)
Plats: Ardbeg Embassy Västerlånggatan 68
Datum:
Tid:
Pris: 550 kr